L’agricultura és la base econòmica del municipi. Es conreen 690 ha, més de la meitat de les quals són de vinya (457) dedicades a la producció de vins amb denominació d’origen controlat. Hi ha 174 ha d’hortalisses al regadiu (51 d’escaroles, 28 d’espàrrecs, 24 d’enciams, 16 de tomàquets, 12 de julivert, 7 de carxofes, 6 de pastanagues, 2 de coliflors). Hi ha dues cooperatives vinícoles, amb una capacitat de 600 000 hl. Hi funciona una incipient indústria metallúrgica i d’embalatges. La població gairebé doblà al s. XIX, disminuí durant la primera meitat del s. XX i creix ràpidament per l’extensió de Perpinyà i dels pobles perifèrics. Té bones esperances sobre la industrialització del Rosselló, perquè toca la zona industrial nord de Perpinyà i és prop de la zona de Ribesaltes. El poble (2 793 h agl [1982]; 15 m alt) se situa a la dreta de la Llavanera, a 7 km de Perpinyà. L’església parroquial conserva un retaule de la Mare de Déu, de Josep Borrell, Joan Perles i Francesc Fillols, del s. XVI. Dins el terme hi ha, a més, el santuari de la Salut, església de l’antic despoblat d'Hortolanes.