Espinaler

Empresa conservera i de restauració

Empresa familiar, fou creada el 1895 a Vilassar de Mar (Maresme) com una taverna regentada per Miquel Riera i Prat. Adquirí notorietat el 1946, quan s'hi començà a servir vermut i conserves, i el 1950, amb la salsa Espinaler, elaborada al mateix establiment, productes que a partir del 1970 comercialitzà. Els anys següents diversificà i amplià els productes i, a més de l’establiment original de Vilassar de Mar, obrí un gran local al mateix terme municipal, utilitzat també com a magatzem, i un altre a Badalona. A banda, comercialitza els seus productes en un gran nombre d’establiments de restauració i botigues. Amb la marca Pepus (2003), inicià l’expansió a la resta de l’Estat espanyol, i des del 2012, internacionalment, primer a Europa i més tard, associat a LeGouter, al Japó (2014) i Hong Kong (2015) i a Ondarrea Foods, als Estats Units (2016). El 2015 tenia presència en 25 estats i les vendes eren d'uns 13 milions d’euros.