Edmon Colomer i Soler

(Barcelona, 26 de setembre de 1951)

Director d’orquestra.

Fill d’Àngel Colomer i del Romero i de Montserrat Soler. Estudià al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on fou deixeble de X. Montsalvatge i A. Ros Marbà. Amplià estudis amb H. Swarowsky (Viena), G. Hurst (Anglaterra) i S. Celibidache (Alemanya).

Com a compositor ha rebut el primer premi en les Rencontres Internationales de Chant Choral (Tours), el premi Joaquim Rodrigo (Sagunt) i el premi Enric Morera (Sant Just Desvern). Ha estat director titular de l’Orquestra del Conservatori de Barcelona, de la Coral Cantiga de Barcelona i del Conservatori Professional de Manresa. El 1981 inicià les seves col·laboracions amb l’Orquestra Ciutat de Barcelona i la Banda Municipal. Ha dirigit, entre d’altres, la Joven Orquesta Nacional de España (1983), amb la qual feu diverses gires, l’Orquestra Simfònica de Tenerife (1986), l’Orchestre de Picardie (1998) i l’Orquestra Simfònica del Vallès (2002-05).

Ha realitzat importants enregistraments i gires internacionals amb orquestres angleses, alemanyes i franceses. Amb l’OCB actuà per Europa (Àustria, Suïssa i Alemanya, 1994) i el Japó (1995). És un dels directors catalans més importants de les darreres dècades.