i kea | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques
Gran enciclopèdia catalana

kea

Nom científic delNestor notabilis
substantiu masculím
Zoologia
Nom científic delNestor notabilis
ornitologia ornit
Ocell de l’ordre dels psitaciformes, de la família dels psitàcids, d’uns 50 cm que té el plomatge d’un verd olivaci, amb les vores i el nervi de les plomes més fosc, i la mandíbula superior del bec que arriba a fer 5 cm.

S'alimenta de fruita, larves, insectes i cucs que extreu de sota de l’escorça dels arbres amb el bec. És endèmic de l’illa sud de Nova Zelanda; actualment és en perill d’extinció.

Llegir més...