i esparver cendrós | enciclopèdia.cat
Gran enciclopèdia catalana

esparver cendrós

Nom científic de l’Circus pygargus
substantiu masculím
Zoologia
Nom científic de l’Circus pygargus
Esparver cendrós
© India Biodiversity Portal
ornitologia ornit
Ocell de l’ordre dels falconiformes, de la família dels falcònids, de 40 a 46 cm de llargada, molt similar a l’esparver d’estany, del qual es distingeix pel plomatge dels mascles, que és una mica més fosc, sense taca blanca al carpó, amb el ventre i els costats llistats de gris o de negre i una franja negra estreta a la meitat de les ales.

S'alimenta de petits vertebrats i insectes grossos. Migrador parcial. Habita als aiguamolls, a gairebé tot Europa, Àsia i Àfrica; hiverna i nia a tots els Països Catalans, excepte a les Balears, per on només passa en migració.

Col·laboració: 
JTO
Llegir més...