refrigerador

frigorífic
m
Alimentació
Tecnologia

Aparell per al refredament i la conservació de productes en el qual hom obté baixes temperatures mitjançant una màquina frigorífica.

Els refrigeradors domèstics, anomenats neveres o frigorífics, són de potència reduïda i consisteixen en uns mobles (la part exterior dels quals sol ésser de planxa embotida i la interior de matèria plàstica, separades per un material aïllant), en els quals hom pot diferenciar tres zones de temperatures ben determinades: el congelador, entre -10°C i -7°C, eventualment d’accés independent des de l’exterior, el cos central, a uns 4°C i proveït de dos o més prestatges, i la part inferior, entre 6°C i 8°C, generalment proveïda d’un o dos calaixos adequats a la conservació de llegums, verdures, etc. Els refrigeradors comercials produeixen temperatures més baixes que els anteriors i adopten la forma d’un taulell o vitrina amb enllumenat interior adequat a l’exhibició dels productes. Els refrigeradors per a aplicacions industrials són anomenats cambres fredes.