Taller de Músics

Escola de música moderna situada a Barcelona, creada l’any 1979 per Lluís Cabrera, Fernando Hernández i el trompetista americà Américo Bellotto.

Al llarg de la seva existència ha aglutinat nombroses iniciatives relacionades amb el jazz: a més a més dels cursos de música s’hi organitzen seminaris internacionals de jazz, cursos intensius, festivals, etc. Els estudis que s’hi imparteixen estan dividits en tres nivells (preparatori, mitjà i superior, cadascun dels quals consta d’un nombre variable de cursos monogràfics trimestrals), i es basen en un mètode pedagògic inspirat en el model americà: l’alumne tria les matèries que vol cursar i així defineix la seva especialització; des del començament, i paral·lelament als estudis teòrics, pot iniciar-se en l’estudi de l’instrument. L’escola té un club de jazz (petit auditori, obert cada dia, on els alumnes de l’escola i músics amateurs poden assajar gratuïtament) i una big band composta per músics formats al taller que ofereix actuacions públiques esporàdicament, a més d’un Departament de Management que promociona especialment grups que surten de l’escola. El 2004 celebrà el seu vint-i-cinquè aniversari convertit en una institució de referència de la docència de la música popular dels Països Catalans. Té un segell discogràfic propi, La Col·lecció del Taller, amb més de 20 referències, i organitza el Festival de Flamenc de Ciutat Vella. Des del 1989 disposa d’una àrea pròpia de flamenc que ha donat llum a una generació de músics reputats, com ara Mayte Martín i Miguel Poveda.

L’abril del 2009, el Departament d’Ensenyament la facultà per impartir el grau superior de música en les modalitats de música moderna-jazz i flamenc i es convertí, així, en el tercer centre formatiu català, després de l’ESMUC i el Conservatori del Liceu, a oferir aquests estudis. Per poder assolir aquesta nova tasca, el curs 2011-12 inaugurà una nova seu al tercer pis de l’edifici Can Fabra, del barri barceloní de Sant Andreu.