i Museu de la Pesca | enciclopèdia.cat
Gran enciclopèdia catalana

Museu de la Pesca

Espai exterior del Museu de la Pesca
© Fons Museu de la Pesca / Ajuntament de Palamós
museologia museol
Museu inaugurat l’any 2002 a Palamós, emplaçat a l’antic magatzem del port de Palamós.

Disposa d’un espai de més de 1.000 m 2 on es presenta, amb un muntatge museístic innovador, el llegat marítim i pesquer del litoral català, i l’ofici i la vida quotidiana dels pescadors. Tracta també sobre l’evolució de la pesca al llarg dels anys, des de la pesca tradicional fins al moment present, i convida a la reflexió sobre el futur d’aquest ofici. Disposa d’una extensió flotant, les Barques del Peix, formada per dues embarcacions tradicionals, una d’encerclament i l’altra d’arrossegament, que es poden visitar.

És seu de la Càtedra d’Estudis Marítims (CEM), creada per la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Palamós, i del Documare, un centre de documentació de la pesca i el mar. El 2005 rebé una menció especial al prestigiós premi del Museu Europeu instituït per l’European Museum Forum.

El 2011 obrí un nou equipament, l’Espai del Peix, a la llotja de Palamós, que té la missió de promoure el coneixement, la sensibilització i el gaudi amb relació als productes marins de la Costa Brava i a la seva gastronomia, sobretot fent pedagogia d’aquelles espècies poc cotitzades però amb un alt valor culinari per a fomentar-ne el consum i la pesca responsables.

Col·laboració: 
JPW
Llegir més...