i Marina Geli i Fàbrega | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques
Gran enciclopèdia catalana

Marina Geli i Fàbrega

Política
Marina Geli i Fàbrega
© Generalitat de Catalunya
ciències polítiques polít
Política i metgessa.
Sant Gregori, Gironès, 12 de setembre de 1958

Inicià la seva activitat professional a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, especialitzada en medicina interna i malalties infeccioses. Entrà en política l’any 1984 a l’Ajuntament de Sant Gregori com a regidora independent en la llista del PSC, càrrec que ocupà fins el 1992.

Tres anys després passà a la política nacional, i es presentà a les eleccions catalanes dins la candidatura socialista. El 1996 ingressà en el PSC, i el 2000 ocupà el càrrec de primera secretària de la federació socialista de les comarques de Girona.

Després de les eleccions catalanes del 2003, Pasqual Maragall la nomenà consellera de salut al desembre d’aquell any. Revalidà el càrrec en el nou govern de coalició PSC-ERC-ICV després de les eleccions del novembre del 2006, i al novembre del 2010 fou reelegida com a diputada, a l’oposició. Fou designada presidenta de la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament per la direcció del PSC, i al setembre del 2012 fou cessada d’aquest càrrec. Novament diputada al Parlament de Catalunya després de les eleccions al Parlament de Catalunya, formà part del grup de diputats crítics amb la posició de la direcció del PSC respecte al moviment sobiranista impulsat des de la societat civil i des del govern de la Generalitat, i al novembre del 2014 formalitzà la baixa del partit, tot i que mantingué l'escó, i fou una de les impulsores de Moviment Catalunya, que el mateix novembre acordà la fusió amb Nova Esquerra Catalana per crear Moviment d'Esquerres, un nou partit socialista sobiranista. Al gener del 2015 passà a ser diputada no adscrita al Parlament de Catalunya.

Col·laboració: 
LBF
Data de revisió: 
2015-01-29
Llegir més...