Patronat Catalunya-Món

Entitat que té per objectiu potenciar la projecció i la presència de la societat catalana i les seves institucions en l’àmbit internacional.

La institució es creà el 2007 com a refundació del Patronat Català pro Europa, després que aquest hagués complert els objectius fixats en la seva creació, l’any 1982. La nova entitat, a més de donar suport al Govern i al conjunt d’entitats econòmiques, acadèmiques i de l’administració local que en són membres, és una plataforma de representació i promoció dels interessos de la societat catalana a l’exterior, segueix els esdeveniments internacionals d’interès per a Catalunya i promou la formació d’experts en relacions internacionals.

Al novembre del 2012 fou aprovada una modificació dels Estatuts del Patronat pel qual l’entitat  es relacionava amb l’administració de la Generalitat, a través del Departament de la Presidència. D'aquesta manera, es convertí en un instrument de la Generalitat de Catalunya per a desenvolupar una estratègia de diplomàcia pública i contribuir al coneixement i al reconeixement exterior del país. Aquest nova orientació es reflectí en el canvi de denominació, que esdevingué el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat)..