i Ara | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques
Gran enciclopèdia catalana

Ara

Portada del primer número del diari Ara
© Fototeca.cat
periodisme period
Diari en català publicat des del 28 de novembre de 2010.

Cobreix la informació general. Inicialment en fou el primer accionista el Grup Cultura 03, el director del qual, Oriol Soler, en fou nomenat president. El juny del 2012, Cultura 03 i Soler es desvincularen del diari i foren rellevats per Ferran Rodés (ISP/Havas), el qual n’ocupà la presidència. Té vincles també amb la Fundació Carulla i el grup Focus, que en són accionistes. Els principals impulsors i col·laboradors són Antoni Soler, Antoni Bassas, Albert Om,  Xavier Bosch i Carles Capdevila, director del diari des dels inicis fins al novembre del 2015. Des del gener de 2016 ocupa el càrrec Esther Vera.

Els caps de setmana adjunta el dominical dedicat a l’oci Time Out. Publica també diversos suplements, com ara Ciència, Ara llegim (sobre llibres), Criatures (sobre la infantesa), Mestres (ensenyament), Emprenem (economia), etc.

Des del novembre del 2011 es distribuí a les Illes Balears en una versió reduïda conjuntament amb el Diari de Balears, capçalera l’informació local del qual complementa amb les noticies d’àmbit dels Països Catalans i internacional. El febrer del 2012 inicià la distribució al País Valencià, que al cap de dos anys restringí només a les edicions del cap de setmana. El 23 de maig de 2013, un dia després de clausurar-se el Diari de Balears, el Grup Serra i els editors del diari Ara inauguraren l’Ara Balears, que integrava els continguts d’ambdues capçaleres en una sola publicació. Al final del 2015 llançà l’edició del Camp de Tarragona.

Des del llançament fins al juny del 2011 l’edició en paper tingué una tirada i una difusió mitjanes de 27.863 i 16.333 exemplars, respectivament. L’edició digital era, el maig del 2013, líder de la premsa digital en català, amb 1.135.666 navegadors únics mensuals, i aquest mateix any rebé el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de mitjans digitals. El 2014 el diari rebé també el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de comunicació científica i el 2018 el Print Innovation Award de l’Associació Mundial de Diaris i Editors de Notícies (WAN-IFRA) per les innovacions en l’edició en paper, així com el premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació.

Llegir més...