i Benoît Violier | enciclopèdia.cat
Gran enciclopèdia catalana

Benoît Violier

Alimentació
gastronomia gastr
Cuiner francès.
La Rochelle, Poitou, 22 d'agost de 1971 — Crissier, Vaud, 31 de gener de 2016

Es formà com a cuiner i pastisser amb Didier Stéphan, els anys 1987-90. El 1991 anà a París, on fou deixeble d’alguns dels principals xefs francesos. El 1996 s’incorporà al restaurant Frédy Girardet, a Crissier, prop de Lausana, que el mateix any, en canviar de propietari, canvià el nom pel de Restaurant de Hôtel de Ville. El 1999 n’esdevingué cuiner en cap, i el 2012 propietari, juntament amb la seva dona. Des del 1998 el restaurant obtingué cada any tres estrelles Michelin. Considerat per diverses publicacions i societats gastronòmiques un dels millors cuiners del món, l’any 2015 el govern francès el condecorà amb el premi La Liste, equivalent al millor cuiner del món. La seva mort fou aparentment un suïcidi.

Data de revisió: 
2016-03-18
Llegir més...