Albert Adrià i Acosta

(l’Hospitalet de Llobregat, Barcelonès, 20 d’octubre de 1969)

Albert Adrià i Acosta

Cuiner i restaurador.

Col·labora en molts dels projectes del seu germà, Ferran Adrià, alhora que ha desenvolupat una trajectòria pròpia. Especialitzat en rebosteria, després d’un període amb el seu germà a El Bulli (1985-97) s’establí pel seu compte. Entre altres projectes, el 2010 creà elBarri, un concepte global que inclou diversos restaurants, i el 2011 obrí a Barcelona els restaurants Tickets i 41º (el qual tancà el 2014), que l’any 2013 obtingueren cadascun una estrella Michelin. Posteriorment obrí els restaurants Pakta (2013) i Enigma (2017), també guardonats amb estrelles Michelin el 2014 i el 2017, respectivament; Niño Viejo (2014), especialitzat en cuina mexicana; Heart Ibiza (2015), una fusió entre música, art i gastronomia, i 50 Days by Albert Adrià (2016), a Londres. 

És autor dels llibres de gastronomia Les postres d’El Bulli (1998), Natura (2008), Tapas, la cocina del Tickets (2013) i Cooking coffee (2015). L’any 2018 obtingué el Premio Nacional de gastronomia i el 2020 el Premi Nacional de gastronomia de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN).