i Albert Adrià i Acosta | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques
Gran enciclopèdia catalana

Albert Adrià i Acosta

Alimentació
Albert Adrià i Acosta

gastronomia gastr
Cuiner i restaurador.
l’Hospitalet de Llobregat, Barcelonès, 20 d’octubre de 1969

Col·labora en molts dels projectes del seu germà, Ferran Adrià, alhora que ha desenvolupat una trajectòria pròpia. Especialitzat en rebosteria, després d’un període amb el seu germà a El Bulli (1985-97) s’establí pel seu compte. Entre altres projectes, el 2011 obrí a Barcelona els restaurants Tickets i 41º (el qual tancà el 2014), que l’any 2013 obtingueren cadascun una estrella Michelin. Posteriorment obrí els restaurants Pakta (2013) i Enigma (2016), també guardonats amb estrelles Michelin el 2014 i el 2017, respectivament.

És autor dels llibres de gastronomia Les postres d’El Bulli (1998), Natura (2008), Tapas, la cocina del Tickets (2013) i Cooking coffee (2015). L’any 2018 obtingué el Premio Nacional de gastronomia.

Data de revisió: 
2018-06-15
Llegir més...