OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

cercador

Nova funcionalitat: l’autofocus

Cos: 

L’autofocus és una característica de les pàgines web que fa situar el cursor de manera activa en un punt concret sense necessitat de clicar-hi.

En el cas de l’Enciclopèdia.cat hem establert l’autofocus en la casella del cercador. Així, cada vegada que entrem en una pàgina del portal ens trobarem que el cursor és a la casella de cerca i ja podrem escriure-hi a dins, sense que calgui fer-hi un clic.

Filtres en les cerques realitzades

Cos: 

Acabem d’implementar la possibilitat d’aplicar filtres un cop la cerca ha estat realitzada. Aquesta funcionalitat, amb caràcter de prova i en millora contínua, és especialment interessant i com més va més útil pel fet que cada cop tenim més obres i també més articles etiquetats semànticament. Tan bon punt acabem aquest període de proves i completem la migració de la plataforma a nous servidors (finals de març), farem diversos posts explicant com fer cerques potents i interessants.    

Millores en la selecció d’obres del cercador

Cos: 

Continuant amb la realització de petites millores de funcionament en el portal, aquesta setmana hem aplicat uns canvis en el cercador per a facilitar les consultes a una sola obra. Fins ara, cada vegada que s’havia de fer una cerca en una obra concreta, calia anar al cercador i triar l’obra. Això ja és història. A partir d’ara només caldrà triar l’obra la primera vegada que es fa la cerca. Val a dir que el sistema encara no és el que desitgem, però ens hi anem acostant.

Dreceres en el navegador Chrome per a cercar en obres concretes

Cos: 

Els navegadors d’internet permeten triar el motor de cerca que volem utilitzar. En aquest article us expliquem com fer la cerca en una obra concreta des del navegador Chrome, sense haver de passar per la pàgina d’inici del portal. Aquesta funcionalitat us anirà bé sempre que tingueu clar en quina obra voleu fer la consulta. És un “truc” especialment interessant per als traductors i correctors.

Llegir més...