OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

diccionari

Novetat: el Diccionari der aranés de l’IEA-AALO, en línia a enciclopèdia.cat, i amb l’equivalència catalana

Cos: 

Eth Diccionari der aranés (varianta occitana) correspon ara òbra en papèr publicada, damb eth madeish títol, en 2019 per Institut d’Estudis Aranesi Acadèmia aranesa dera lengua occitana. Entad aguesta edicion en linha en portau enciclopèdia.cat, Enciclopèdia Catalana a incorporat a totes es entrades era equivaléncia catalana, causa que'n facilite era consulta tanben des deth catalan.

Conten:

Com funciona la partició sil·làbica en català?

Cos: 

El nombre de síl·labes d’un mot correspon al nombre de vocals que té, separades per consonants, o bé contigües que no formen diftong. En trencar un mot al final de ratlla, cal tenir present:

El diccionari català-alemany ja es pot consultar en línia a enciclopèdia.cat

Cos: 

Us avancem aquí un tast de fraseologia del diccionari amb expressions ben divertides o curioses tant en català com en alemany: 

això és bufar i fer ampolles das ist ein Kinderspiel oder kinderleicht

anar (o estar) pet blau (oder besoffen) sein.

La nova ortografia de l’IEC, ja aplicada al 'Gran Diccionari de la llengua catalana'!

Cos: 

NOVETAT!

El Gran Diccionari de la llengua catalana ja està actualitzat segons la nova Ortografia catalana de l’IEC: encapçalaments, definicions, fraseologia, exemples, notes d’ús... Tot d’acord amb la nova ortografia!

Per tal de facilitar que ens habituem al canvi i que el cercador trobi també les formes que han esdevingut incorrectes amb la nova ortografia, hem afegit a les entrades modificades una nota indicant quina n’era la forma anterior.

Llegir més...