Divulcat visita el sincrotró ALBA

06/09/2018
Publicat el 06/09/2018 per web-ec

El passat 5 de setembre quaranta persones vam visitar les instal·lacions del sincrotró ALBA en el marc d’una activitat organitzada per Divulcat.

Aquesta ha estat la segona activitat presencial que promou Divulcat, iniciatives que anirà mantenint a fi de divulgar la ciència, l’objectiu específic del projecte Divulcat.

En aquesta visita al sincrotró ALBA hem comptat amb la participació de dos dels científics que formen part de Divulcat, els físics Ramon Pascual, president honorífic del Laboratori del Sincrotró ALBA, i Jordi Fraxedas, cap de grup a l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia.

Hem pogut conèixer de primera mà un dels 30 sincrotrons que hi ha a tot el mon, el seu funcionament, els aparells i alguns dels projectes de recerca que utilitzen aquestes instal·lacions. Durant el recorregut de més d’una hora per la sala d’experimentació, les explicacions de Ramon Pascual i de Jordi Marcos (membre del Laboratori de Mesures Magnètiques de la Divisió d'Acceleradors del sincrotró Alba), han estat molt educatives i amenes, i han satisfet l’interès d’uns visitants molt participatius i curiosos.

visita_1.jpg

Per finalitzar la visita, en Jordi Fraxedas ens ha exposat breument part de la recerca sobre l’aigua que ell i el seu grup de treball duen a terme a les instal·lacions del sincrotró.

Des d’aquí, donem les gràcies a sincrotró ALBA i a tots els participants per fer d’aquesta visita una experiència molt satisfactòria.

Ens veiem a Divulcat, on podeu llegir els interessants articles que publiquen els nostres científics, més de 50 investigadors dels Països Catalans, i on anirem anunciant les properes activitats que estem preparant.