El romànic de la Garrotxa, el Gironès i el Pla de l'Estany

19/04/2018
Publicat el 19/04/2018 per web-ec
Nous materials disponibles per a la consulta al portal www.enciclopedia.cat

Fa poc més d'un mes que Enciclopèdia.cat va engegar, amb el capítol "Introducció al romànic", la versió digital de Catalunya Romànica. Ara volem anunciar que actualment ja es poden consultar les monografies dels monuments romànics de tres comarques: la Garrotxa, el Gironès i el Pla de l'Estany.

Es tracta de més de 550 monuments explicats detalladament: situació, context històric i, per descomptat, descripció minuciosa amb atenció als diversos elements que els composen. A més, els articles estan ben il·lustrats per mitjà d’un miler d'imatges que mostren els edificis i els detalls més destacats, però també mitjançant dibuixos de les plantes i esquemes.

En alguns textos, a més, s'inclouen també informacions complementàries com ara testaments medievals i actes de consagració en llatí (acompanyats de la traducció), abaciologis o la relació completa de castells i esglésies de cada comarca, entre d'altres.

Com a tota l'obra, es pot navegar entre els articles mitjançant el "Sumari de l'obra" i utilitzant la navegació per llibre, que està en fase de desenvolupament. Per descomptat, tots els articles poden ser buscats en la caixa de cerca.

L'equip editorial continua treballant i en les pròximes setmanes s'aniran incorporant noves comarques per a la consulta al portal Enciclopèdia.cat