OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Hipervincles automàtics entre el GDLC i la GEC

Cos: 

Hem creat una caixa petita que només es visualitza en els articles del Gran Diccionari de la llengua catalana (GDLC) i de la Gran enciclopèdia catalana (GEC). En cada una d’aquestes caixes hi ha un enllaç que remet a l’article homògraf de l’altra obra. Així, des de la GEC es remet als articles homògrafs del GDLC i des del GDLC als articles homògrafs de la GEC. 

Fusió dels diccionaris enciclopèdics

Cos: 

El portal Enciclopèdia.cat té moltes obres i en tindrà cada vegada més. Allò que és bo a fi de poder disposar de més informació i de major profunditat alhora també pot representar algun problema.

El primer problema que es presenta és el de saber gestionar l’accés als continguts a fi que les consultes del portal siguin fàcils i n’obtinguem respostes el màxim d’acurades i precises. Les eines informàtiques ens ajuden a millorar aquest aspecte i de mica en mica hi anem introduint millores.

L’Arbre del coneixement de la Gran enciclopèdia catalana, obra independent

Cos: 

A fi de millorar l’experiència de l’usuari en la navegació per l’Arbre del coneixement, hem considerat convenient convertir l’Arbre en una obra independent (https://www.enciclopedia.cat/obra/Enciclopedia/Arbre-del-coneixement). Ara, la visualització de l’Arbre és més gran, la qual cosa la fa més adient per a la consulta dels continguts.

L’Arbre del coneixement de la GEC, parcialment inhabilitat

Cos: 

Fa uns quants dies l’Arbre del Coneixement de la Gran enciclopèdia catalana va desaparèixer de les pàgines d’aquesta obra. La raó per la qual es va inhabilitar va ser, sobretot, que els articles que tenen l’Arbre triguen molt més a visualitzar-se. El retard en la resposta ens va aconsellar de prendre aquesta decisió.

Noves biografies de militars austriacistes a la Gran enciclopèdia catalana

Cos: 

Aquesta setmana hem incorporat a la Gran enciclopèdia catalana 7 noves biografies de militars austriacistes. Tots ells van defensar Barcelona durant la guerra de Successió Hispànica i tots ells van patir la repressió posterior a la derrota. Josep Catà i Tur ha estat l’autor de les biografies. Els nous articles són:

Llegir més...