Osona romànica

19/06/2018
Publicat el 19/06/2018 per web-ec

El nombre d'articles que es poden consultar al portal www.enciclopedia.cat continua creixent.

Des d'avui ja estan disponibles per a la consulta 400 nous monuments romànics de la comarca d'Osona. Els articles digitalitzats corresponen als volums 2 i 3 de la Catalunya Romànica en versió paper, i se sumen als de les comarques del Gironès, el Pla de l'Estany, la Selva, la Garrotxa, l'Alt Urgell i Andorra.

La comarca d'Osona, que formava part de la Catalunya Vella, és una de les que té un major nombre de monuments romànics i gaudeix d’una merescuda fama en el món dels estudiosos de l'art romànic. Aquests nous articles ofereixen estudis detallats de l'arquitectura, l'escultura, la pintura, etc. osonenca dels segles X al XIII, tant dels principals exemplars (Sant Pere de Casserres, la catedral de Vic, Santa Eugènia de Berga, Santa Maria de Lluçà o Sant Esteve de Tavèrnoles) com de petites edificacions que han sobreviscut a terratrèmols, guerres i reformes.

L'equip editorial continua treballant en la digitalització de noves comarques i les properes que es podran consultar seran l'Alt Empordà i el Baix Empordà.