Properament a Enciclopèdia.cat: Del romà al romànic. Història, art i cultura de la Tarraconense mediterrània

14/07/2017
Publicat el 14/07/2017 per web-ec

Actualment estem treballant per incorporar a Enciclopèdia.cat Del romà al romànic. Història, art i cultura de la Tarraconense mediterrània (segles IV-X) (1999), una obra que ens explica la influència de les etapes artístiques anteriors al romànic en les seves diferents manifestacions. Els nous articles ens parlen del llegat de l’art romà, de la seva continuïtat i de les seves modificacions per contacte amb el cristianisme i durant el període visigòtic.

Els articles, redactats per professors del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la Universitat de Barcelona, inclouen introduccions i treballs de síntesi sobre les diferents etapes, com també monografies sobre ciutats, viles rurals, vies de comunicació, necròpolis, basíliques o esglésies, baptisteris, mosaics, orfebreria, etc. Uns 200 articles que mostren com fou el pas de l’art del món antic al romànic.

Ben aviat tots aquests articles es podran consultar i seran el punt de partida per a la publicació, per comarques, al portal d’una obra magna i de referència: Catalunya Romànica.