i blog de guillem@grec.cat | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

blog de guillem@grec.cat

La cronologia, actualitzada diàriament

Cos: 

Us oferim una nova eina per al coneixement de la realitat de què formem part: un seguiment de l’actualitat més rellevant. El nou projecte forma part de la Cronologia dels Països Catalans i del Món, accessible des del portal enciclopèdia.cat. Com es diu a la presentació, la Cronologia parteix de l'obra Història. Política, societat i cultura dels Països Catalans, que aplega els esdeveniments més destacats ocorreguts fins l'any 1997, on estem incorporant esdeveniments posteriors.

A enciclopedia.cat actualitzem l'article Perpinyà

Cos: 

Hem actualitzat l’article “Perpinyà” a la Gran Enciclopèdia Catalana. Per a aquesta tasca, hem comptat amb la col·laboració de Joan-Francesc Castex-Ey, geògraf consultor especialista en temes transfronterers i europeus.

La Presó Model de Barcelona: l’adéu definitiu?

Cos: 

És el darrer capítol d’un periple iniciat l’any 2001, en què l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya van signar el primer dels acords per a la clausura de l’històric centre penitenciari i la seva substitució per un equipament més modern i més adequat. La realització del pla, però, es va anar posposant: malgrat que el tancament era previst inicialment per al 2006, encara el 2 de febrer de 2017 el ple del Parlament de Catalunya va aprovar reclamar el tancament de la Presó Model de Barcelona l’any 2017.

Llegir més...