i blog de jomv@grec.cat | enciclopèdia.cat

☰ Navegació pels índexs

blog de jomv@grec.cat

Els articles més consultats

Cos: 

El gener és temps de balanços i d’estadístiques.

Hipervincles automàtics entre el GDLC i la GEC

Cos: 

Hem creat una caixa petita que només es visualitza en els articles del Gran Diccionari de la llengua catalana (GDLC) i de la Gran enciclopèdia catalana (GEC). En cada una d’aquestes caixes hi ha un enllaç que remet a l’article homògraf de l’altra obra. Així, des de la GEC es remet als articles homògrafs del GDLC i des del GDLC als articles homògrafs de la GEC. 

Nou menú amb les publicacions del portal

Cos: 

Aquest mes de març hem canviat el menú que conté el catàleg de les publicacions del portal.

Fins ara, s’hi accedia a través d’un botó que estava situat a la capçalera de les pàgines. En clicar-lo, s’obria una nova pàgina amb la relació de totes les obres. No era gaire funcional.

Millores tècniques i de contingut

Cos: 

contacta.jpg

A banda de petites millores en el disseny de les pàgines, darrerament hem introduït al portal alguns canvis que val la pena destacar.

Nova funcionalitat: l’autofocus

Cos: 

L’autofocus és una característica de les pàgines web que fa situar el cursor de manera activa en un punt concret sense necessitat de clicar-hi.

En el cas de l’Enciclopèdia.cat hem establert l’autofocus en la casella del cercador. Així, cada vegada que entrem en una pàgina del portal ens trobarem que el cursor és a la casella de cerca i ja podrem escriure-hi a dins, sense que calgui fer-hi un clic.

Novetat: Cronologies temàtiques

Cos: 

Acabem d’implementar una nova eina de cerca a l’àrea de Cronologia: les cronologies temàtiques. Aquesta nova modalitat de cerca comença amb tres cronologies / línies del temps: la Guerra Civil Espanyola, la Primera Guerra Mundial i la Segona Guerra Mundial. Posteriorment n’ampliarem el contingut i n’ampliarem el nombre de cronologies.

Per a consultar-les heu de seleccionar qualsevol de les tres opcions que ofereix la caixa Cronologies temàtiques

A la secció Taula:

Millores en la línia del temps de la Cronologia

Cos: 

A la Cronologia, en concret, acabem de fer més petita la capçalera de les pàgines, a fi que aquesta no ocupi tant d’espai i permeti una millor visió de les dades.

Fusió dels diccionaris enciclopèdics

Cos: 

El portal Enciclopèdia.cat té moltes obres i en tindrà cada vegada més. Allò que és bo a fi de poder disposar de més informació i de major profunditat alhora també pot representar algun problema.

El primer problema que es presenta és el de saber gestionar l’accés als continguts a fi que les consultes del portal siguin fàcils i n’obtinguem respostes el màxim d’acurades i precises. Les eines informàtiques ens ajuden a millorar aquest aspecte i de mica en mica hi anem introduint millores.

Llegir més...