i blog de mpradas@grec.cat | enciclopèdia.cat

blog de mpradas@grec.cat

Divulcat visita el sincrotró ALBA

Cos: 

El passat 5 de setembre quaranta persones vam visitar les instal·lacions del sincrotró ALBA en el marc d’una activitat organitzada per Divulcat.

Aquesta ha estat la segona activitat presencial que promou Divulcat, iniciatives que anirà mantenint a fi de divulgar la ciència, l’objectiu específic del projecte Divulcat.

El romànic de l'Empordà

Cos: 

Ja estan disponibles per a la consulta 600 nous monuments romànics de l'Empordà organitzats per municipis seguint les actuals demarcacions comarcals (Alt i Baix Empordà).

Osona romànica

Cos: 

El nombre d'articles que es poden consultar al portal www.enciclopedia.cat continua creixent.

Més de 500 monuments romànics de l'Alt Urgell i Andorra

Cos: 

En el procés de digitalització i publicació a enciclopèdia.cat dels articles de l'obra Catalunya romànica, ja estan disponibles per a la consulta més de 500 entrades sobre monuments romànics de l'Alt Urgell i Andorra.

YouTube: nou canal de comunicació de Divulcat.cat

Cos: 

Amb el vídeo de la xerrada "La cerca de vida en altres planetes", estrenem el nou canal YouTube de Divulcat.cat.

Com ja sabeu, Divulcat és un projecte de divulgació científica en català impulsat per enciclopèdia.cat i que compta amb la participació d'alguns dels científics més brillants dels territoris de llengua catalana.

La raó de ser de la divulgació científica i el naixement de Divulcat

Cos: 

La divulgació de la ciència és el procés de transmetre al públic el coneixement assolit mitjançant el mètode científic. Molts suggereixen que la revolució copernicana, per les seves implicacions socials en la manera d’entendre el món, fou la instigadora de l’aparició de les primeres obres de divulgació científica. Potser els Diàlegs sobre els dos màxims sistemes del món, que va escriure Galileu l’any 1632, són un dels primers exemples a tenir en compte.

Casa Vicens, la primera obra mestra de Gaudí

Cos: 

Des del 16 de novembre es pot visitar la Casa Vicens, al carrer de les Carolines de Barcelona, que fou construïda com a casa d’estiueig per Antoni Gaudí en 1883-88 per al corredor de borsa Manuel Vicens i Montaner. L’edifici mostra una clara influència àrab, i la façana asimètrica està decorada amb sanefes de rajoles de colors. El 1925 l’arquitecte Joan Baptista Serra de Martínez modificà i amplià la casa.

Compartim els continguts d’enciclopèdia.cat

Cos: 

Anunciem una nova millora en el portal enciclopèdia.cat que facilitarà difondre'n els continguts.

Des d’ara, podeu compartir cadascun dels articles, i ja en són més de 700.000, directament a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Linkedin, però també els podeu enviar per correu electrònic, de manera privada, a les persones que considereu que els pot interessar.

El xat, una nova eina per a comunicar-vos amb l’equip d’enciclopèdia.cat

Cos: 

El portal enciclopèdia.cat estrena una nova prestació per als usuaris registrats: el xat.

Amb aquesta eina, l’equip d’enciclopèdia.cat pretenem mantenir una comunicació directa i immediata amb vosaltres, els usuaris, per a intentar resoldre al moment els dubtes que puguin sorgir mentre consulteu el portal.

Llegir més...