Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
anacard
Química
Exsudat de l’escorça de l’anacard.
Goma dura, de color groc bru, parcialment soluble en aigua, d’aplicacions diverses tintes, insecticides, farmàcia, vernissos, enquadernacions
anacard
Botànica
Peduncle carnós i piriforme del fruit de l’anacard, sucós, agredolç i aromàtic, comestible.
Del producte carnós és obtinguda, per fermentació, una beguda alcohòlica
anacard
Botànica
Arbre de flors irregulars, de la família de les anacardiàcies, propi de l’Amèrica Central i molt cultivat als països càlids per la seva fruita, també anomenada anacard, i per la seva fusta.
líquid d’anacard
Química
Líquid obtingut de la pell del fruit de l’anacard.
Els seus principals constituents són l’àcid anacàrdic 90%, un difenol i un producte vesicant El líquid és utilitzat sobretot després de la seva purificació o destillació durant la qual l’àcid anacàrdic es descarboxila i té aplicacions tècniques importants vernissos, plastificants, insecticides, tintes
anacardiàcies
Llentiscle (anacardiàcies)
CC Joanbanjo
Botànica
Família de terebintals integrada per uns 77 gèneres que comprenen unes 600 espècies d’arbres i arbusts de distribució tropical i subtropical, amb uns quants gèneres propis d’Euràsia.
La majoria tenen teixits resinífers, l’exsudat dels quals, de vegades, és irritant o verinós Presenten fulles alternes, usualment pinnaticompostes, o simples, sense estípules Les flors són petites, regulars, bisexuals, de calze i corolla pentàmeres, de cinc a deu o més estams, i disposades en panícules L’ovari és superior, d’un a cinc carpels, cadascun dels quals conté un òvul pendular El fruit és drupaci la llavor no té pràcticament endosperma, però sí dos cotilèdons brillants Les anacardàcies proporcionen tanins, fusta i sobretot fruites mango i nous anacard, festuc, etc…
àcid anacàrdic
Química
Constituent de l’oli de la closca del fruit de l’anacard.
Cristalls que es fonen a 34-37°C, molt poc solubles en aigua, solubles en els solvent orgànics
hipocarp
Botànica
Engruiximent apical i sovint carnós del peduncle de certs fruits, com és el cas de l’anacard.