Resultats de la cerca
Es mostren 45 resultats
Apple Talk
Electrònica i informàtica
Protocol de comunicació d’Apple per a xarxes locals amb ordinadors Macintosh.
També s’hi poden integrar ordinadors tipus PC si se'ls ha installat aquest protocol Pot funcionar tant sobre xarxes LocalTalk d’Apple, com sobre xarxes Ethernet o IBM Token Ring
Apple Inc.
Electrònica i informàtica
Empresa multinacional nord-americana que es dedica a la informàtica i als equips electrònics.
S'inicià com a empresa informàtica Fou creada el 1976 per Steven P Jobs i Stephen G Wozniak, a Cupertino Califòrnia, on té la seva seu central El 1984 desenvolupà la gamma d’ordinadors Macintosh, amb un sistema operatiu basat en eines gràfiques i dirigit a usuaris amb poca formació informàtica, si bé incompatible amb l’estàndard DOS desenvolupat per Microsoft i adoptat per IBM per als seus ordinadors personals Els ordinadors i els programes de Macintosh són dels més utilitzats en alguns camps, com ara en els del disseny gràfic, en la generació de pàgines web per a internet i en l’educació als…
xirimoia

Xirimoies
Areyes97 (cc-by-3.0)
Alimentació
Botànica
Agronomia
Fruit del xirimoier, gros, en forma de pinya, verdós per fora, amb una carn blanquinosa i mantegosa, d’olor i gust exquisits, dins el qual hi ha les llavors, negres i grosses.
La composició per 100 g és de 76,5 g d’aigua, 21,3 g de glúcids, 1,1 g de proteïnes, 0,8 g de minerals i 0,2 g de lípids i vitamines B i C
guanàbana
Alimentació
Botànica
Fruit del guanabaner, ovoide, molt gros, de pell de color verd fosc i amb espines no vulnerants, i de polpa blanca, sucosa i molt aromàtica.
És tinguda per una de les fruites més exquisides i hom la consumeix crua o en forma de beguda, gelea o conserva
pomereda
Plantació de pomeres
© Fototeca.cat
poma

Pomes
© C.I.C - Moià
Botànica
Agronomia
Fruit carnós i complex de la pomera, del tipus pom, de forma esferoidal o més o menys rodonenca, d’un diàmetre comprès generalment entre 3 i 10 cm, de color generalment verd, groc o vermell, de pell prima, comestible i de sabor acídul o més o menys àcid i dolcenc o més o menys dolç, del qual hom obté la sidra i altres begudes.
Les pomes reben diversos noms segons llurs dimensions, color, sabor, forma, etc, i, encara, segons les contrades Hom se la menja amb pell o pelada, cuita o amb xarop o compota És emprada per elaborar melmelades Es conserva molt bé Té propietats laxants, per bé que el seu mesocarpi ratllat i oxidat és emprat com a antidiarreic casolà Acada 100 g hi ha 84 g d’aigua, de 9 a 15 g de glúcids, i a més conté proteïnes, aminoàcids, lípids, minerals, vitamines, àcids orgànics, pectina, polifenols i èsters La producció de pomes, tradicional a les regions plujoses i als petits regadius dels Països…