Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
assaonat | assaonada
assaonat | assaonada
Agronomia
Dit del sòl o de la terra que té saó suficient per a poder-hi sembrar i esperar una normal germinació de les llavors.
alvocat
Botànica
Agronomia
Fruit en baia de l’alvocater, d’aspecte piriforme o arrodonit, generalment de pela verda o marronosa, llisa o rugosa.
La polpa, blanquinosa, mantegosa i de gust aromàtic envolta una única i gran llavor La seva composició és la següent aigua 70,1%, greixos 20,6%, hidrats de carboni 5,9%, proteïnes 2,1% i minerals 1,3% Conté també vitamines A i B, cistina, tirosina i triptòfan El seu valor calòric és de 207 cal/100 g Considerada com una de les millors fruites tropicals, s’utilitza al natural, assaonat o farcit en entrants, amanides o postres
agràs
Agronomia
Raïm verd, encara no assaonat.
L’agràs no conté sucre o en conté solament en quantitats molt reduïdes
pernil dolç
Alimentació
Pernil de porc, desossat, assaonat, nitrificat i cuit, emmotllat amb cobertes o en llauna.
Hom pot fumar-lo o afegir-li espècies i condiments és considerat una carn freda