Resultats de la cerca
Es mostren 32 resultats
bombo
bombo
© Fototeca.cat
Música
Instrument membranòfon de so indeterminat, consistent en un tambor cilíndric de grans dimensions que hom fa sonar copejant-lo amb una maça de cap cilíndric i coberta de cuir.
És utilitzat a la banda, a l’orquestra simfònica des del s XVIII i a la bateria de jazz , en la qual és percudit per mitjà d’un mecanisme de pedal
bombo
Tecnologia
Cilindre de fusta, buit, gros, construït amb dogues encercolades, tapat per les bases, proveït a l’interior de bitlles i dotat d’un moviment de rotació a l’entorn del seu eix teòric, mantingut horitzontal, on són introduïdes les pells per tal de sotmetre-les al batanatge.
L’alimentació de pells i la seva descàrrega són efectuades per una portella, tancada hermèticament, de la superfície lateral L’aigua i d’altres líquids emprats en les diferents fases del batanatge són fornits al bombo axialment de manera contínua Els bombos més moderns disposen de mecanismes reductors de la velocitat i inversors del sentit de rotació, per tal d’adequar el moviment a cada procés
bombo
Caixa cilíndrica o esfèrica giratòria que conté boles numerades, cèdules, etc, que han de treure’s a la sort.
bombó
Agronomia
Varietat d’arròs de planta força alta i de tiges gruixudes i fortes.
És poc resistent a malures i accidents Té molt bones condicions culinàries i és considerat arròs de tipus selecte, semblant al bomba, sense aconseguir-ne, però, la finor
bombo
Tecnologia
Cilindre de metall o fusta, de bastant diàmetre amb relació a l’alçada, generalment buit, que forma part de moltes màquines.
bombo
Lloança excessiva que es fa entorn d’una cosa, especialment per atreure envers ella l’atenció de la gent.
bombó
Pastisseria
Dolç petit, de formes molt diverses, de xocolata, a vegades farcit de fruita seca o confitada, de fondant, de licors, de caramel, etc.
La seva elaboració, inicialment artesanal, sol ésser actualment molt automatitzada Hom treballa mecànicament de primer la xocolata fosa entre 40 i 50°C o una barreja de xocolata fosa i de xarop de sucre aromatitzat, i efectua després el farciment, si és el cas
xim-xim
Pluja menuda i seguida, plovisqueig.