Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
broqueta

Broquetes de gambes
© Corel
Gastronomia
Combinació culinària preparada utilitzant broquetes.
El nom de la carn utilitzada dóna el nom del plat broqueta de ronyons, etc
broqueta
Gastronomia
Mena d’agulla grossa, de metall o de fusta, amb la qual hom enfila trossos de carns diverses, per a rostir o fer a la brasa.
xix kebab
Gastronomia
Broqueta feta amb trossos de carn, generalment de be, intercalats amb verdures, marinada i preparada a l’estil de la cuina de la Mediterrània oriental.
osteoartropatia hipertrofiant
Patologia humana
Osteoartropatia caracteritzada per la inflamació del periosti, sobretot el dels ossos de les extremitats, amb formació d’os nou, artritis i hipocratisme dels dits (dits en forma de broqueta de tambor i ungles en forma de vidre de rellotge).
Es dóna especialment en malalties de pulmó i de pleura i és anomenada aleshores osteoartropia hipertrofiant pneumàtica causada per tumors, abscessos, bronquièctasis i empiemes i en malformacions cardíaques congènites
yakitori
Gastronomia
Plat de la cuina japonesa elaborat amb trossos petits de verdura, carn, pell i vísceres d’aviram, generalment pollastre, enfilats en una broqueta, que es couen a la brasa i es mengen sucats en una salsa de soia i mirin, o bé amb sal.