Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
mantega de coco
Alimentació
Substància obtinguda bullint el coco.
Sense purificar, constitueix la copra , que s’enranceix fàcilment Refinada, és una mantega d’interval de fusió 23-28° oli de coco , emprada en la fabricació de margarina
toxina botulínica
Patologia humana
Nom d’un complex d’exotoxines de natura proteica produïdes pel bacteri Clostridium botulinum, que provoquen el botulisme.
Hom en coneix sis tipus diferents A, B, C, D, E i F els tipus C i D gairebé només afecten els animals, i el tipus F és molt escàs És el verí més potent que es coneix 0,12 μg són mortals per a l’home La seva acció fonamental consisteix a blocar la transmissió nerviosa en les fibres nervioses colinèrgiques, fet que determina la consegüent paràlisi muscular La toxina és termolàbil, de manera que es destrueix bullint-la durant 10 minuts o bé a 80°C durant 30 minuts El 1944 la toxina botulínica fou incorporada pels serveis quimicobiològics dels aliats al conjunt dels productes emprats…
olla
Nom de certs menjars cuinats amb olla, especialment el que es fa bullint carn i verdures.
cerebrina
Química
Substància nitrogenada que hom obté del teixit nerviós bullint-lo amb un àlcali de composició no ben definida però afí a la dels fosfàtids.
bagel

Bagels
Alimentació
Panet d’origen jueu de forma anular, que es prepara bullint breument la massa abans de coure-la al forn i que es caracteritza per una coberta lleugerament cruixent i un interior dens.