Resultats de la cerca
Es mostren 125 resultats
tapa
Gastronomia
Trossos o peces més o menys petits de viandes, cuinades o no (embotits, peix, marisc, carn, croquetes, canapès, etc), que hom serveix en tavernes, bars i establiments semblants, sovint acompanyades d’una beguda alcohòlica, com ara vermut, vi, cervesa, etc.
tapa
Peça que cobreix o tanca una caixa, una cambra o un recipient de boca relativament ampla per la seva part superior, eventualment unida a allò que cobreix o tanca mitjançant una o més frontisses, cintes, bandes flexibles, etc.
tapa
Tecnologia
Cadascuna de les peces de sola que, adherides l’una damunt l’altra, formen el taló d’una sabata o de qualsevol altre calçat.
tapa
Indústria tèxtil
Terme d’origen polinesi utilitzat a Occident per a designar una mena de tela feta amb la superfície interior de l’escorça d’algunes plantes, com la morera de paper, l’arbre del pa i diverses menes de ficus.
L’escorça és batanada amb una maça especial i tractada amb substàncies adhesives Un cop assecat, hom el decora amb motius pintats o estampats serveix per a vestits, sacs, cortines, etc Estès per la Polinèsia, Melanèsia i Indonèsia, és conegut també a l’Àfrica, a la regió dels llacs i entre els pigmeus
tapa
Anatomia animal
Coberta còrnia que envolta la peülla dels mamífers que en tenen.
tapa
Tap, més ample que llarg, emprat per a tapar gerres i altres recipients de boca ampla.
tapa plana
Alimentació
Carn dels animals bovins corresponent a la part posterior de la meitat superior de la cuixa, entre el cap de mort i el tall rodó de la cuixa.
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- Pàgina següent
- Última pàgina