Resultats de la cerca
Es mostren 17 resultats
l-ramnosa
Bioquímica
Monosacàrid que forma part d’alguns glicòsids, coma ara l’estrofantina.
És el component d’algunes parets cellulars dels bacteris
lipoproteïna de densitat baixa
Bioquímica
Cadascuna de les lipoproteïnes plasmàtiques de mobilitat electroforètica beta i de densitat compresa entre 1.006 i 1.063.
Llur component lipídic principal són els èsters de colesterol
àcid hialurònic
Bioquímica
Mucopolisacàrid d’elevat pes molecular, constituït per àcid glucurònic i N-acetilglucosamina.
És un component de la substància fonamental del teixit conjuntiu
corrina
Bioquímica
Anell format per quatre nuclis de pirrole units, tres per ponts de metè i dos directament, compartint un enllaç carboni-carboni.
És un component de la cianocobalamina vitamina B 1 2
electroforograma
Bioquímica
Figura que resulta d’una electroforesi.
És constituïda per les bandes de cada component fetes visibles per revelatge
proteïna conjugada

Classificació de les proteïnes conjugades
Bioquímica
Alimentació
Proteïna formada per un component proteic (apoproteïna) i un grup prostètic.
leucina
Bioquímica
Aminoàcid essencial per a mantenir el creixement en els vertebrats superiors.
És necessari en la nutrició humana, puix que no és sintetitzat en l’organisme L’isòmer òptic 1-leucina, de fórmula és un component normal de les proteïnes, i és sintetitzat per les plantes i molts microorganismes
ferritina
Bioquímica
Ferroproteïna que se sintetitza a les cèl·lules epitelials de la mucosa gastrointestinal, on regula l’absorció de ferro de la dieta.
Constitueix el principal emmagatzemador fisiològic del ferro en els teixits, principalment a les cèllules reticuloendotelials del fetge, la melsa i el moll dels ossos El seu component proteic és l’apoferritina, que té un pes molecular de 450 000
glúcid
Bioquímica
Nom genèric d’aquelles substàncies que són polihidroxialdehids o polihidroxicetones i també de llurs polímers i derivats.
Pel fet que llur fórmula empírica és CH 2 O n , en la qual l’oxigen i l’hidrogen són en la mateixa proporció que en l’aigua, havien estat anomenats hidrats de carboni Els més simples són els sucres o monosacàrids , que són cristallins, solubles en aigua i dolços són constituïts per un sol polihidroxialdehid o polihidroxicetona, amb diversos carbonis substituïts asimètricament, que comporten una activitat òptica de la molècula i l’existència de nombrosos isòmers enantiomorfs El principal és la glucosa , perquè en deriven els altres sucres i, a més, és el combustible ideal per als organismes…