Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
fal·loïdina
Bioquímica
Substància tòxica aïllada de la farinera borda (Amanita phalloides).
La seva toxicitat és tan alta, que a dosis de 50 γ mata els cobais En la seva estructura hi ha 7 aminoàcids, entre els quals els hidroxiaminoàcids la hidroxileucina i l’allotreonina
amanitina
Bioquímica
Nom de dues substàncies extremament tòxiques, extretes de la farinera borda, d’estructura polipeptídica, considerades sovint com a alcaloides malgrat no tenir caràcter bàsic.
L' amanitina α C 4 0 H 5 6 N 1 0 O 1 3 S bloqueja específicament l’acció de l’enzim ARNpolimerasa en la reacció de síntesi de l’ARN missatger, i és l’amida de l' amanitina β C 4 0 H 5 5 N 9 O 1 4 S