Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
oleuropeïna
Alimentació
Química
Glucòsid de l’àcid cafeic esterificat amb un polifenol.
Té tast amarg, es troba a les olives i es destrueix amb àlcalis
oli camforat
Farmàcia
Química
Oleïcultura
Solució de càmfora en oli d’olives purificat.
Hom el prepara en injectables És un excitant dels centres vasomotors, per la qual cosa ha estat emprat com a analèptic, però actualment és substituït per altres analèptics solubles en l’aigua i d’acció més ràpida
molí d’oli
Química
Tecnologia
Oficis manuals
Molí que serveix per a moldre les olives i reduir-les a pasta per tal de fer-ne oli.
oli de rosa
Farmàcia
Química
Oleïcultura
Macerat fet en calent al bany maria de pètals de rosa en oli d’olives refinat, al 10% i dues hores de calefacció.
Conegut també com a essència de roses , és emprat en perfumeria i cosmètica capillar
bagàs
Alimentació
Química
Romanalla obtinguda durant certs processos d’elaboració d’aliments, com les matèries insolubles separades per filtració durant la fermentació de most (vi, cervesa), els residus d’extracció de la canya de sucre, els residus del premsat de taronges després d’extreure’n l’oli essencial, els residus d’olives i llavors oleaginoses després d’haver-ne separat l’oli per pressió, etc.
És emprat generalment en la fabricació de pinso com a combustible, etc