Resultats de la cerca
Es mostren 8 resultats
corbet
Anatomia animal
Alimentació
Cadascuna de les vèrtebres del porc amb la carn que porta adherida.
Hom anomena els corbets el conjunt de l’espinada i la llenca de cansalada corresponent
arracada
Anatomia animal
Cadascun dels dos apèndixs de pell que tenen sota la barba les cabres i certes races de porc.
bunodont
Anatomia animal
Dit del queixal propi dels omnívors (porc, home, etc) caracteritzat pels relleus suaus i arrodonits de la corona, que presenta cúspides lleugerament còniques, especialitzades en la trituració.
carn
© Fototeca.cat
Anatomia animal
Alimentació
Zootècnia
Part muscular del cos dels animals considerada com a aliment.
Són considerades com a carn totes les parts del cos dels animals bones per a l’alimentació, i especialment el teixit muscular de mamífers i d’ocells El color i el sabor de la carn van associats a una activitat bioquímica del múscul, el qual produeix, quan és actiu, substàncies metabòliques amb gust característic En general, una carn molt pàllida carn blanca sol ésser insípida i produïda per un animal amb poca activitat muscular, mentre que una carn fosca carn vermella o negra sol ésser molt sàpida i pròpia d’un animal molt actiu muscularment Químicament la carn és composta sobretot d’…