Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
romaní
Flors i fulles de romaní
© Fototeca.cat
Alimentació
Botànica
Farmàcia
Arbust perennifoli de la família de les labiades, de 50 a 150 cm d’alt, molt aromàtic, de fulles linears amb els marges revoluts, endurides i tomentoses al revers, de flors blavoses, aplegades en petits ramells axil·lars, i de fruits en tetraqueni.
Es fa en brolles i en llocs secs de la regió mediterrània És conreat també com a ornamental i per a l’obtenció d’essència És una planta remeiera amb virtuts vulneràries, estimulants, antiespasmòdiques, colagogues, etc Pel seu contingut en olis essencials, les summitats dessecades són emprades com a condiment
molsa de Còrsega
Farmàcia
Mescla d’algues recollides i dessecades a les platges de Còrsega, Sardenya i Sicília.
Conté una resina i una gelatina vegetal En forma de decuit fou emprada com a vermífug contra ascàrides i oxiürs Actualment ha caigut en desús a causa de l’existència de vermífugs sintètics de més fàcil aplicació