Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
aigua de calç
Farmàcia
Química
Solució saturada d’hidròxid de calci (1,7 g/l, a 15°C).
Serveix de reactiu per a identificar l’anhídrid carbònic, i és emprada també en farmàcia com a recalcificant antiàcid, astringent i desinfectant suau És un dels constituents del liniment oleocalcari De reacció alcalina, s’enterboleix a l’aire per precipitació de carbonat
xarop
Farmàcia
Solució saturada de sucre en aigua, emprada com a vehicle en molts medicaments.
Les proporcions de sucre i aigua són, en pes, de 640 i 360 g, respectivament Els mètodes de preparació poden ésser en fred o en calent La preparació en fred no dóna lloc a la inversió del sucre i fa el xarop menys sensible a la fermentació, però és llarg de preparació Actualment gairebé tots els xarops es preparen en calent , afegint-hi després un antisèptic nipagin, àcid benzoic, àcid salicílic com a antifermentatiu Per a millorar-ne les propietats organolèptiques, hom els aromatitza amb essències llimona, taronja, anís, riba o els dóna color amb colorants autoritzats groc tartrazina,…