Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
garrofa

Garrofes al tronc del garrofer
© Fototeca.cat
Botànica
Agronomia
Fruit del garrofer.
És un llegum de color bru, indehiscent, polisperm, de coberta coriàcia i de polpa carnosa Les garrofes senceres, destinades tradicionalment a l’alimentació del bestiar, són emprades també per la indústria alimentària del garrofí se'n separa la goma i la part carnosa, prèviament torrada, és utilitzada com a alternativa del cacau en alguns productes dietètics, ja que aquest substitutiu no té teobromina, cafeïna i tiramina, substàncies presents en el cacau processat La polpa torrada de garrofa presenta un 90,6% d’hidrats de carboni, un 5,4% de fibra i un 3,8% de proteïna a més, és…
batolla
Agronomia
Pal per a fer caure de l’arbre, en batre el brancatge, les nous, les garrofes, etc.
batre
Agronomia
Fer caure (certs fruits), com les garrofes, les olives, les nous, les ametlles, etc, (de l’arbre) a cops de perxa o batolla, batollar.
borrassa
Agronomia
Espècie de manta o de llençol de roba de cànem o de jute, que serveix per a aplegar les olives, les garrofes, etc, per a portar faves, mongetes, palla, etc.