Resultats de la cerca
Es mostren 12 resultats
batista
Viticultura
Varietat de vinya conreada a les Balears.
El raïm és de gra negre, gros i dolç
ull de llebre
Viticultura
Nom d’una varietat de cep i de raïm negre.
El raïm allargat, compacte i de gra mitjà, dóna vins de qualitat, equilibrats i amb cos, molt estables
trepat
Viticultura
Raïm negre produït pel cep trepat.
El raïm allargat, gros i atapeït, de gra gros, dóna vins de poc aroma De maduració tardana, és autòcton de la Conca de Barberà, on s'hi produeix
callet
Viticultura
Varietat de cep originari de Mallorca (Felanitx).
És vigorós, i els sarments són llargs els raïms són grossos i compactes, de gra ovalat i de color fosc rogenc És una varietat molt fructífera, però amb una gran tendència a ésser anyívola, i produeix vins d’uns 11° com a màxim, amb poc extret i escassa intensitat colorant
malvasia
Viticultura
Raïm molt dolç i fragant, de grans grossos, tendres i ovoides.
És conreat especialment a la península Ibèrica, Grècia, Occitània i el sud d’Itàlia El nom prové del port del Peloponès de Monembasía , que els venecians anomenaven Napoli di Malvasia La producció catalana de malvasia devia ésser poc important, car el 1403 hom n'importava de Creta, bé que sembla que, avançat el s XV, jan'exportava a Anglaterra A Mallorca i a Garraf s’acredità el raïm dit malvasia de gra gros
macabeu
Viticultura
Tipus de raïm de gra mitjà, verd clar i molt dolç.
Es conrea a Catalunya, especialment al Penedès, i a les Illes És una de les varietats utilitzades en l’elaboració de xampany en aquestes zones
merlot
Viticultura
Varietat de vinya negra originària de Bordeus que produeix un raïm de gra menut i pell gruixuda.
raïm
Raïm blanc
© Fototeca.cat
Agronomia
Viticultura
Fruita comestible de la vinya (Vitis vinifera) constituïda per una panícula de fruits en baia, els grans de raïm.
Els grans poden ser de diversos colors blanquinós, groc ceri, verd, rosat, violaci o gairebé negre, integrats per una pellofa relativament gruixuda, la polpa i unes quantes llavors La rapa o barrusca raïm desproveït de grans representa entre el 3 i el 7% del pes total del raïm i conté taní, és astringent i el seu sabor és aspre la pellofa representa del 8 a l’11% del pes total i conté taní, àcids i matèria colorant la polpa representa entre el 79 i el 88% del pes i conté aigua entre el 75 i el 85%, sucres entre el 12 o el 18%, àcids lliures gàllic, màlic, cítric, etc, taní, crémor, vitamina C…
parrell
Viticultura
Varietat de vinya negra, molt productiva, que produeix un raïm petit, de gra mitjà i cruixent i de pellofa prima.