Resultats de la cerca
Es mostren 21 resultats
vitivinicultura
Agronomia
Enologia
Art de conrear les vinyes destinades a l’elaboració de vi.
cavista
Enologia
Persona que es dedica a l’elaboració i la comercialització de cava.
vinificació
Enologia
Conjunt de les operacions i els processos de l’elaboració del vi.
marc de xampany
Begudes destil·lades
Enologia
Aiguardent elaborat amb la brisa procedent del raïm utilitzat en l’elaboració de xampany.
Hom l’anomena comercialment marc de cava o simplement marc
asti
Enologia
Vi italià, preparat amb raïm moscatell blanc, veremat als entorns de la ciutat d’Asti (Piemont).
Una gran part és destinada a l’elaboració del vi escumós asti spumante
bleu
Enologia
Malaltia del vi, produïda pel bacteri Coccus anomalus
, que n’afecta particularment la nitidesa; els vins atacats es tornen terbolencs i amb el color trencat; augmenta l’acidesa acètica, bé que no afecta el paladar.
Ocasiona perjudicis en el procés d’elaboració del vi de cava en finalitzar la presa de l’escuma Cal recuperar els vins atacats mitjançant clarificacions
rioja
Enologia
Nom que hom aplica als vins de la Rioja.
Són vins molt variats i apreciats, d’elaboració delicada, graduació moderada o alta i molt aromàtics N'hi ha de negres, de blancs i de rosats, però els més complexos i de millor qualitat són els negres Constitueixen una denominació d’origen
xarel·lo
Agronomia
Enologia
Raïm blanc dolç, produït pel cep xarel·lo, de maduració primerenca, menut, compacte i amb els grans mitjans, esfèrics, dolços i amb la pell dura.
És una de les varietats utilitzada en l’elaboració de xampany Denominat també pansa , pansal , pansalet i cartoixà , és important al Camp de Tarragona i al Penedès La denominació catalana cartoixà s'utilitza especialment al Penedès, i pansa blanca , a la zona d'Alella