Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
gaspatxo

gaspatxo
© Dreamstime
Gastronomia
Plat típic d’Andalusia, preparat a base de tomàquet, ceba, cogombre, pebrot, molla de pa xopa de vinagre, tot ben esmicolat, i sal, oli i pebre, ben barrejat.
Hom el serveix fred i acompanyat, sovint, de daus de pa torrat i d’hortalisses
mortadel·la
Gastronomia
Embotit gruixut (de 15 a 50 cm de diàmetre) fet amb carn de porc i de bou, capolades i barrejades amb petits daus de llard.
Hom el deixa uns quants dies en salmorra i el fuma durant una setmana, aproximadament
‘fondue’ de carn

'fondue’ de carn
Jeff (CC BY-ND 2.0)
Gastronomia
Plat a base de carn (vedella i bou, sobretot; però també, sovint, pollastre, llom de porc, salsitxes, etc.) tallada a daus, que hom cou en oli mantingut calent en el cassó d’una fondue i que hom consumeix acompanyada de salses i de condiments diversos.