Resultats de la cerca
Es mostren 9 resultats
bresar
Gastronomia
Coure un aliment, generalment peces senceres de carn, en una bresera o en una cassola semblant.
albardar
Gastronomia
Embolicar un aliment (generalment pollastre desossat o carn de porc) amb una llenca de cansalada viada.
snack
Gastronomia
Aliment, sovint de fabricació industrial i envasat en porcions individuals, concebut per a ser consumit entre àpats.
papillota
Gastronomia
Full de paper d’alumini o de paper untat amb oli amb què s’embolica un aliment per coure’l al forn.
marcar
Gastronomia
Enrossir a foc viu un aliment, generalment un tall de carn o de peix, que posteriorment hom sol sotmetre a altres procediments culinaris.
confitar
Gastronomia
Coure un aliment submergit en oli o en un altre greix a temperatura molt suau, de manera que s’estovi sense agafar color.
bresa
Gastronomia
Conjunt d’hortalisses, verdures, espècies, etc, tallades a trossos menuts, amb què es fondeja generalment una bresera per coure-hi un aliment, especialment carn.
desglaçar
Gastronomia
Deixatar amb vi, brou, vinagre, etc., la glaça d’un aliment a fi de tornar-la a utilitzar, després d’haver inclinat la cassola per tal d’eliminar-ne els greixos líquids.
cuina

Elaboració d'un plat jamaicà
© Corel - John McQuarrie
Gastronomia
Art de preparar els aliments segons tradició o noves combinacions.
Pot ésser interpretat com una forma instintiva i avial d’adaptació de la dieta en funció de les disponibilitats i necessitats alimentàries, amb introducció de factors imaginatius Així, cada país desenvolupa, segons les primeres matèries disponibles i d’acord amb la seva mentalitat, combinacions culinàries específiques A Europa hom pot distingir el sector nòrdic, caracteritzat per la cuina de la mantega, l’ús de la cervesa com a beguda i els productes fumats, i el mediterrani, que utilitza respectivament oli d’oliva, vi i productes conservats per salaó A França, el desenvolupament de la…