Resultats de la cerca
Es mostren 12 resultats
migas

Migas
© MPG
Gastronomia
Preparació culinària a base de pa dur, lleugerament remullat, fregit amb oli i alls.
Són típiques de la Manxa, Andalusia, Extremadura, Aragó i la regió portuguesa de l’Alentejo, i depenent de les zones la preparació varia També es fan de farina Es poden acompanyar d’aliments salats o dolços ous ferrats, sardines, cansalada, raïm, etc Originàriament, era un plat típic de pastors, per a aprofitar el pa dur
aguiat
Gastronomia
Plat de carn cuinada amb ceba, alls, tomàquets, espècies i brou, fins a obtenir una salsa bastant espesa.
És un plat tradicional de Mallorca
hummus

Hummus
© MPG
Gastronomia
Puré de cigrons que se sol condimentar amb llimona, tahina, alls, oli d’oliva i julivert, típic del Pròxim Orient.
clotxa

Clotxa
© Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Gastronomia
A la regió de l’Ebre, pa rodó buidat parcialment de molla i omplert principalment d’arengades i cebes, tomàquets i alls escalivats.
chimichurri

Chimichurri
A. Charlotte Riley (CC BY-NC-ND 2.0)
Gastronomia
Salsa feta a base d’alls, julivert, pebrot picant, sal, oli i vinagre, utilitzada per a condimentar la carn, típica de l’Argentina.
tripa

Plat de tripa
Javier Lastras (CC BY 2.0)
Gastronomia
Trossos d’estómac i intestins de remugadors, de composició semblant a la carn, que hom consumeix amb adobs picants (cebes, tomàquets, alls, pebre).
allioli

allioli fet en un morter
Gastronomia
Salsa composta amb alls pelats i finament picats al morter; hom hi afegeix oli tot debatent-ho fins que en resulta una emulsió.
És adequada per a amanir carns conill, etc, cargols, peix a la brasa, etc
escaldum
Gastronomia
Guisat de carn, generalment de gallina o pollastre, amb patates i sofregit de ceba, tomàquets, alls, etc, completat amb salsa d’avellanes, ametlles o pinyons.
brandada

Pebrots del piquillo farcits de brandada de bacallà
© MPG
Gastronomia
Plat preparat amb bacallà ben esmicolat, posat prèviament en remull amb alls, que es lliga amb oli d’oliva fins a aconseguir una pasta a la qual hom afegeix llet.
Es menja calent
romesco

Salsa romesco
jules (CC BY 2.0)
Gastronomia
Salsa feta amb nyores, alls i tomàquets escalivats, oli, vinagre, ametlles o avellanes torrades i picades i sovint, també, altres ingredients com julivert, pebre i una mica de pa torrat, emprada indistintament amb peix, carn o altres menges com ara calçots.