Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
bullabessa
Gastronomia
Sopa de peix originària de Provença, dins la tradició de les olles de peix mediterrànies.
Es compon, bàsicament, de diverses menes de peix i crustacis bullits amb aigua i un sofregit a base d’oli i tomàquet, i d’altres vegetals Durant l’ebullició s’hi afegeix vi blanc o absenta Se serveix colada, amb el peix a part
liquar
Gastronomia
Separar el líquid intersticial que conté una fruita o verdura de la polpa, pells, llavors i altres parts sòlides de què es compon.
Hom realitza aquesta operació en una espremedora o en una màquina de liquar o liquadora —manuals o mecàniques— que trinxen el producte i en separen la part líquida per filtratge
carn d’olla

Carn d’olla
JaulaDeArdilla (CC BY-NC-ND 2.0)
Gastronomia
Plat que es compon de productes carnis (botifarra, gallina, porc, pilota, cansalada, etc.) i altres ingredients vegetals (patates, porros, pastanagues, api, cigrons, etc.) bullits amb aigua i que solen ésser servits com a segon plat un cop separats del brou, que hom utilitza en l’elaboració de l’escudella.