Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
Simone Ortega
Gastronomia
Gastrònoma castellana d’origen francès.
Filla d’un executiu francès, el seu cognom de soltera era Klein El 1927 es traslladà a Madrid, on estudià Després d’enviudar 1944 el 1949 es casà amb l’editor José Ortega Spottorno, fill del filòsof José Ortega y Gasset, del qual adoptà el cognom Aprengué a cuinar de manera autodidacta, influïda per la seva àvia Escriví el seu primer llibre de receptes 1080 recetas de cocina 1972 a instàncies del seu marit, que es convertí en un dels llibres més venuts de l’Estat espanyol de tota la història Posteriorment publicà altres llibres com ara Nuevas recetas de cocina 1984, La cocina de Madrid 1987,…
ofegar
Gastronomia
Cuinar a foc lent una menja amb llard o amb oli, en un recipient tapat, abans d’incorporar-hi l’aigua amb què s’ha d’acabar de coure.
marinar
Gastronomia
Posar en remull (una menja, generalment carn de caça o de bou), en un líquid que conté bàsicament un àcid (vinagre, vi blanc sec, suc de llimona, etc) i, opcionalment, espècies, herbes, oli i, a voltes, verdures, per tal de fer-la més tendra, suau i gustosa abans de cuinar-la.