Resultats de la cerca
Es mostren 18 resultats
carbonada
Gastronomia
Carn de porc, de vedella o de bou cuita a la brasa, sobre carbó.
topina
Gastronomia
Conjunt de trossos de carn de porc cuita i confitada en oli o llard.
coca

Coca de Sant Joan
© Marta Dòria
Gastronomia
Massa de farina i diversos ingredients, de forma generalment ovalada i plana, cuita al forn.
Amb una mateixa base farina, oli o mantega, ous, hom fa una gran varietat de coques, generalment ensucrades, com la coca bamba , la coca de pa o de forner sense ou, la coca d’aire grossa i estufada, típica de València, la coca fina amb aiguardent, i amb guarniment de fruita coca d’albercocs, de poma, de cireres , de confitura, d’ametlles i pinyons, etc Sovint hom confecciona també coques guarnint-les amb carn, peix, verdures o amb aquests ingredients barrejats, com la coca enramada botifarra, cansalada, pebrot i ceba, que rep també el nom genèric de coca amb recapte o coca amb passeres , o…
galantina
Gastronomia
Plat de carn de pollastre, de vedella, etc, trinxada i cuita amb una gelea, que hom serveix fred.
tombet
Gastronomia
Guisat de carn amb salsa, cuit dins una olla de terra cuita, que se sacseja sovint per remenar la carn.
És un plat típic del Maestrat i la Plana Alta i Baixa
fricassé
Gastronomia
Guisat de carn tallada a trossos i cuita en una salsa amb llard i espècies servit damunt llesques de pa.
balotina
Gastronomia
Plat originari de la cuina francesa consistent en una peça de carn o de peix desossada, enrotllada i generalment farcida, que, un cop cuita, se sol servir tallada a rodanxes, freda o calenta.