Resultats de la cerca
Es mostren 55 resultats
coca
© Marta Dòria
Gastronomia
Massa de farina i diversos ingredients, de forma generalment ovalada i plana, cuita al forn.
Amb una mateixa base farina, oli o mantega, ous, hom fa una gran varietat de coques, generalment ensucrades, com la coca bamba , la coca de pa o de forner sense ou, la coca d’aire grossa i estufada, típica de València, la coca fina amb aiguardent, i amb guarniment de fruita coca d’albercocs, de poma, de cireres , de confitura, d’ametlles i pinyons, etc Sovint hom confecciona també coques guarnint-les amb carn, peix, verdures o amb aquests ingredients barrejats, com la coca enramada botifarra, cansalada, pebrot i ceba, que rep també el nom genèric de coca amb recapte o coca amb…
calçotada
© Alberto González Rovira
Gastronomia
Menjada de calçots fets a la brasa, acompanyats amb una salsa especial (feta amb ametlles, avellanes, tomàquet, alls escalivats, pa torrat, julivert, oli, vinagre, sal, pebre, etc.), seguida de botifarres fetes també a la brasa i sovint també de costelles de xai.
Té lloc generalment a l’aire lliure, en colla És pròpia de Valls i, en general, del Camp de Tarragona
tendur
Gastronomia
Forn d’argila en forma de gerra, tradicionalment enterrat, que s’escalfa amb carbó vegetal i es destina a coure-hi aliments, originari del nord de l’Índia i el Pakistan.
Actualment, també es fabrica amb altres materials i, en comptes d’enterrar-lo, se sol aïllar dins d’un altre recipient, generalment metàllic, perquè conservi l’escalfor
gratinar
Gastronomia
Fer daurar al forn, sota un foc viu, el damunt (d’un menjar) a fi d’aconseguir una presentació millor.
Generalment hom gratina certs plats que prèviament ha cobert d’una capa de formatge ratllat, que així es fon total o parcialment, o bé de pa ratllat, fins que forma una crosta tot al damunt
raclet
Gastronomia
Fogonet, generalment elèctric, que serveix per a preparar raclets.
xauarma
Alex Kehr (CC BY 2.0)
Gastronomia
Entrepà, generalment de pa de pita, de xauarma acompanyat d’amanida.
falàfel
stu_spivack (CC BY-SA 2.0)
Gastronomia
Entrepà, generalment de pa de pita, de falàfel acompanyat d’amanida.
salsar
Gastronomia
Afegir salsa a una menja, generalment en el moment de servir-la.
tagín
Gastronomia
Estofat, generalment de carn o peix amb verdures, cuinat en un tagín.
mondongo
Gastronomia
Botifarra de sang, amb carn i altres condiments, generalment feta a casa.
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- Pàgina següent
- Última pàgina