Resultats de la cerca
Es mostren 9 resultats
adobador | adobadora
Alimentació
Gastronomia
Persona que prepara tota mena de carns amb certs ingredients per conservar-les.
requisit
Gastronomia
Plat delicat, exquisit, que hom prepara per a una persona desganada, per a un convidat, etc.
rotlle de sushi

Rotlle de sushi
© Consulate General of Japan, Perth
Gastronomia
Rotlle que es prepara embolicant sushi
amb una fulla d’alga i que se serveix tallat en trossos de prop de 2 cm.
escalivada

Escalivada
Sílvia Martín (CC BY 2.0)
Gastronomia
Menjar que hom prepara coent al caliu albergínies, pebrots, ceba i tomàquet, i que posteriorment hom pela, esbocina i amaneix amb oli i sal.
harissa
Gastronomia
Salsa espessa i picant que es prepara amb bitxo, oli, all i herbes aromàtiques, i que s’utilitza especialment com a condiment per al cuscús, típica del nord d’Àfrica i del Pròxim Orient.
raclet

raclet
Larry (CC BY-NC-ND 2.0)
Gastronomia
Plat originari del cantó suís de Valais que es prepara generalment a taula exposant una peça de formatge de raclet a una font de calor i col·locant la pasta fosa a sobre de patates o verdures.
ossobuco
Gastronomia
Guisat de garró de vedella, típic de la cuina milanesa, tallat a rodanxes amb el moll de l’os inclòs, que hom prepara generalment amb una salsa a base de vi blanc i hom serveix sovint acompanyat d’arròs amb tomàquet.
salsa de Nadal

Salsa de Nadal
Gastronomia
Menja pròpia d’Eivissa, típica del temps nadalenc, que hom prepara amb brou de gallina, de moltó, de llonganissa i botifarres, al qual hom afegeix unes boles fetes amb ametlles moltes i torrades amb ous, sucre, canyella, espècies i, a vegades, mel.
Ho couen tot dins una olla molt gran i ho fan durar des de Nadal fins a mitjan gener