Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
colada
Tecnologia
Operació d’abocar dins un motlle un metall fos.
Segons la manera d’efectuar aquesta operació la colada pot ésser contínua , en què el metall fos cau contínuament en una filera refrigerada, en surt en forma de barra, tub, etc, i és tallada automàticament a la llargada desitjada per gravetat , que consisteix a abocar dins l’embut de fosa el metall fos, que pel seu propi pes passa pel canal de colada fins a emplenar el motlle, bé que presenta l’inconvenient de formar bombolles i bufats ascendent , en què el metall fos entra en el motlle per la part inferior i evita, així, la formació de bufats centrífuga , en la qual el motlle…
bomba de calor geotèrmica
Tecnologia
Bomba de calor aigua/aigua que utilitza com a font i embornal de calories el subsol.
Com totes les bombes de calor, pot generar fred i calor, però aquesta ho pot fer amb un rendiment superior COP > 4 a les que utilitzen l’aire per abocar les calories sobreres o captar-les, segons la necessitat Aquest rendiment més alt s’aconsegueix gràcies a la gran estabilitat tèrmica del subsol i a la seva immensa inèrcia tèrmica > 4 a les que utilitzen l’aire per abocar les calories sobreres o captar-les, segons la necessitat Aquest rendiment més alt s’aconsegueix gràcies a la gran estabilitat tèrmica del subsl i a la seva immensa inèrcia tèrmica
embut

Diferents models d’embuts
© Bürkle
Tecnologia
Estri de metall, vidre o material plàstic que té la forma d’un con buit invertit, amb un tub d’escolament en el vèrtex.
Hom l’empra posant-lo al forat o coll d’una bota, ampolla, etc, per abocar-hi o trafegar-hi un líquid, gra, etc En la tècnica de laboratori hom l’empra també per a filtrar líquids N’hi ha de dues menes els de forma alemanya , d’una conicitat de 60° i acabats en forma de bec de flauta, i els de forma francesa , d’una conicitat de 45° i bec tallat perpendicularment a l’eix
calderó
Tecnologia
Cullera de ferro, usada en caldereria per a fondre metalls de baix punt de fusió i per a abocar metall fos al motlle.