Resultats de la cerca
Es mostren 8 resultats
melindro
Pastisseria
Pastís elaborat, bàsicament, amb sucre, farina i ous.
Hom hi pot afegir aromatitzants, com ara vainilla, canyella, llimona, etc, o bé més ingredients, com xocolata, avellanes, etc
crocant
Pastisseria
Mena de torró elaborat a base d’ametlles o avellanes torrades, senceres o esbocinades, barrejades amb caramel.
Hom acostuma a presentar-lo tallat en barretes decorades amb anissets
croissant
© MPG
Pastisseria
Pastís d’origen hongarès elaborat amb pasta de full o amb pasta preparada amb llevat, farina, llet i mantega.
Hom el talla en triangles, als quals, en enrotllar-los, hom dóna la forma de quart creixent
brioix
Pastisseria
Pastís lleuger, elaborat amb farina, sobre la qual ha actuat el llevat de la panificació, mantega i ous (pasta de brioix).
Generalment té forma de llonguet
crema
Pastisseria
Plat dolç de consistència semisòlida, elaborat amb ous, llet, sucre, fècula o farina, i vainilla o canyella, cuit sense arribar al punt d'ebullició.
Se’n coneixen diferents tipus la crema cremada , també anomenada crema de Sant Josep , perquè és típica de la festa de Sant Josep, per damunt la qual s’escampa sucre, que és cremat tradicionalment amb un ferro ben calent, i que també és anomenada crema catalana la crema anglesa , sense fècula, per a gelats la crema de pastisseria , per a farciment de pastissos, amb més quantitat de fècula i la crema sabaiona , d’origen italià, a la qual s'afegeix vi blanc o un raget de conyac
Catànies
Pastisseria
Marca registrada per l'empresa Cudié del dolç típic de Vilafranca del Penedès elaborat amb ametlles marcona torrades i caramel·litzades, recobertes de xocolata blanca o praliné de xocolata i, finalment, de cacau o pols de xocolata negra.
Té l’orígen a la dècada de 1930, a l'obrador del xocolater vilafranquí Joan Trens i Ribas Inicialment es comercialitzà amb els noms de Crocrem o de Nuts, tot i que es popularitzà el nom de catània amb referència al renom popular de la família Trens cal Catani
trufa
Pastisseria
Dolç petit, mena de bombó, elaborat amb una mescla de nata batuda i xocolata fosa en parts iguals i recobert amb xocolata ratllada, que hom es menja ben fred, per la qual cosa hom l’anomena generalment trufa gelada
.
tiramisú
Pastisseria
Pastís elaborat amb capes de pa de pessic sucat en cafè i licor d’ametlles, alternades amb capes d’una barreja de clares batudes a punt de neu, nata, sucre i formatge mascarpone, que se serveix fred i empolvorat amb cacau.